PivotdeurenPivotdeur full
Terug

Pivotdeur full

Een pivoterende houten deur, ook wel bekend als een taatsdeur, maakt gebruik van draaipunten in zowel de vloer als het plafond. Hierdoor heeft de deur de mogelijkheid om in beide richtingen rond haar eigen verticale as te draaien. Een volle (houten) pivotdeur zorgt tov de andere glazen pivotdeuren voor meer privacy in de ruimte. Door het deurblad dezelfde afwerking te geven als de omringende muren kan deze deur helemaal worden opgenomen in het geheel en bijna onzichtbaar worden.

Het unieke ontwerp van een pivoterende deur geeft een gevoel van elegantie en minimalisme aan elke ruimte. De draaipunten worden zorgvuldig geplaatst, waardoor de deur soepel en moeiteloos kan draaien. Dit creëert een indrukwekkend visueel effect en maakt een krachtig statement in je interieur.

Naast hun esthetische aantrekkingskracht bieden pivoterende deuren ook praktische voordelen. Doordat ze draaien rond een verticale as is er geen traditioneel deurkozijn of scharnieren nodig. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor ruimtes waarin een naadloze overgang gewenst is. De deur kan eenvoudig geopend en gesloten worden door middel van handmatige trek- of duwbeweging aan de deurgreep of deurknop al dan niet ingewerkt.