TecnoSpace plant een bos!

Bij TecnoSpace zijn we niet alleen toegewijd aan het mee bouwen aan een unieke werkplek, maar ook aan het beschermen van onze planeet. Daarom hebben we een waardevolle samenwerking opgezet met Out of Use, een organisatie die gespecialiseerd is in het recycleren van elektronica.

Dit initiatief stelt ons in staat om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

DUURZAME ELEKTRONICA RECYCLING

Out of Use helpt ons bij het verantwoord afvoeren van oude gsm’s, laptops en pc’s. Elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, bevat waardevolle materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden, maar ook schadelijke stoffen die bij verkeerde verwerking ernstige milieuproblemen kunnen veroorzaken. Door samen te werken met Out of Use zorgen we ervoor dat onze afgedankte elektronica op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycled, waarbij materialen worden teruggewonnen en schadelijke stoffen veilig worden verwijderd.

 

 

BIJDRAGEN AAN EEN GROENER VLAANDEREN

De opbrengsten uit het recycleren van onze elektronica schenkt TecnoSpace aan Natuurpunt, een organisatie die zich inzet voor natuurbehoud in Vlaanderen. Specifiek gebruiken zij deze fondsen om extra bos aan te planten. Bomen spelen een cruciale rol in het bestrijden van klimaatverandering: ze absorberen CO2, bieden onderdak aan talloze diersoorten en verbeteren de luchtkwaliteit.

 

 

WAAROM DIT BELANGRIJK IS

Het recycleren van elektronica en het aanplanten van bomen zijn beide essentiële stappen naar een duurzamere toekomst. Elektronica bevat vaak zeldzame en kostbare materialen die hergebruikt kunnen worden, waardoor de noodzaak voor nieuwe mijnbouw vermindert. Tegelijkertijd zorgt het planten van bomen voor een directe vermindering van CO2 in de atmosfeer, wat bijdraagt aan het vertragen van de opwarming van de aarde.

 

In samenwerking met Out-of-use en Natuurpunt
zorgden alle TecnoSpace medewerkers voor het verzamelen van IT materiaal bij vrienden en familie,
zodat 80m² bos kon worden aangeplant.
.
.
dank aan alle schenkers,
wij kijken alvast uit naar nieuwe mogelijkheden
.

.
.

.

.
.
.

Doe mee

Iedereen kan bijdragen aan dit groene initiatief. Door je oude gsm’s, laptops en pc’s in te leveren bij Out of Use, draag je direct bij aan het verminderen van e-waste en steun je de aanplant van nieuwe bossen in Vlaanderen.

Geïnteresseerd?

https://outofuse.be/nl/