Planet Group Antwerpen
Terug

Planet Group Antwerpen

Langs de Antwerpse Ring prijkt het BP-gebouw, een waardevol monument ontworpen door de befaamde Belgische architect Léon Stynen. Met zijn strategische ligging vormt dit monument een ideale locatie voor kantooractiviteiten. Bij het betreden van de ruimte, word je verwelkomd door een ruime en lichte inkomhal met prachtige wit marmeren vloeren en majestueuze houten plafonds. Deze statige ingang leidt ons naar de kantoren van Planet Group, die een naadloze voortzetting zijn van de hal.

De uitdaging van dit project lag in het opbouwen van een extra verdieping/constructie binnen een beschermd pand. Door slim gebruik te maken van houten structuren werd een platform gecreëerd, waar vergaderruimtes en kantoren zijn gevestigd met witte TecnoSlim systeemwanden en glazen deuren. Strategisch geplaatste gipskartonwanden zorgen ervoor dat de houten constructie elegant verborgen blijft.

Een op maat gemaakte zwarte trap, met een bijpassende leuning, fungeert als een opvallend element dat de aandacht trekt en de hele ruimte verbindt. Deze trap vormt de schakel tussen de open werkomgeving met marmeren vloeren en het nieuw gecreëerde gedeelte. De aangrenzende verhoogde vloer, verfraaid met Ntgrate tegels, en de op maat gemaakte keuken vormen naadloze overgangen die beide delen harmonieus samensmelten.

Het resultaat is een schitterend geheel waarin het oorspronkelijke karakter van het gebouw met zorg is behouden.

Klant:Planet Group Antwerpen
Architect:Eef Debeuf Interieurarchitect
Locatie:Antwerpen