Konhef
Terug

Konhef

De firma Konhef vzw (een erkend controlemechanisme voor de veiligheidscontrole van liften en hefwerktuigen) wenste hun huidige kantoren uit te breiden dmv het aanliggende pand mee op te nemen in hun huidige kantoren.

Tijdens de uitbreidingswerken stootte men op overblijfselen van de buitenmuur van de citadel van Antwerpen. Konhef besloot deze te renoveren en richtte rond dit gegeven een privé tentoonstelling in. Naast de tentoonstelling in de kelder is er een interne opleidingsruimte met projectie voorzien op het gelijkvloers waarbij de nodige aandacht werd gegeven aan de akoestiek door middel van een rigitone wand te plaatsen en tapijt. Door twee ingebouwde ramen in de vloer kan men van hieruit de citadelmuur nog bewonderen.

Op niveau +1 is een open plateau voorzien, waar het aansluiting vindt met de omliggende open ruimte en waar eveneens nog meer info te vinden is over de citadel. Op de verdiepen er boven zijn de nodige kantoorruimtes voorzien die worden afgesloten door TecnoWood systeemwanden met kathedraalglas. Centraal werd nog een keuken op maat voorzien met bijhorende refter.

Klant:Konhef
Architect:Areal Architecten
Locatie:Antwerpen