Fanuc
Terug

Fanuc

Het meest opvallende kenmerk van het nieuwe FANUC kantoor in Mechelen is zonder twijfel de opvallende gele voorgevel dat van het gebouw een baken maakt.

Het interieur binnenin moest een juist evenwicht hebben tussen werk- en vergaderruimtes. De symbiose tussen industriële en huiselijke elementen creëert een harmonieuze omgeving die ieders behoeften vervult. Elke zone heeft een eigen karakter en sfeer, variërend van speels en ontspannend tot zakelijk en doelgericht. Door delen in betonlook te laten werd er veel openheid en licht gecreëerd terwijl in de kantoren met gipskartonplafond en systeemplafonds meer geborgenheid werd gecreëerd.

Bij binnenkomst valt onmiddellijk de prachtige gebogen retombe op, waarin ingebouwde verlichting een zacht schijnsel verspreidt. Dit vormt een boeiend contrast met het diepzwarte, gespoten betonplafond, dat als een donkere hemel fungeert voor honderden cirkelvormige akoestische plafondeilanden, afgewisseld met ronde verlichtingsarmaturen. De vloer met diverse afwerkingen volgt dit lijnenspel en biedt in de brede gangen zelfs ruimte voor enkele knusse zithoeken, omlijst door weelderige planten. Deze zithoeken bieden plekken voor informele ontmoetingen en momenten van rust in het dynamisch kantoorlandschap.

Hoge TecnoSlim wanden met volle laminaat deuren bakenen de vergaderzalen, opleidings- en kantoorruimtes af van de gang. Deze ruimtes zijn steeds voorzien van tapijt en systeemplafonds om zo het gebruiksgemak en akoestiek van de ruimte te verbeteren.

Klant:FANUC Benelux BV
Architect:Verelst
Locatie:Mechelen