Desdalex
Terug

Desdalex

Desdalex is een advocatenkantoor dat gevestigd is aan de Amerikalei ten zuiden van de Bolivarplaats. Dit kantoor draagt begeleiding, discretie en nauwkeurigheid hoog in het vaandel. Het kantoor werd opgericht in 1996 en besloot 6 jaar later te verhuizen. Via een studiebureau kreeg TecnoSpace de eer om mee te werken aan dit project. TecnoSpace voorzag en coördineerde de afbraakwerken, de gipskartonwerken, de systeemwanden, de binnenvloerbekleding, de plafondafwerking, de binnenzonnewering en de schilderwerken.

De volledige afbraakwerken werden door TecnoSpace tot een goed einde gebracht. Bij de wederopbouw voorzag TecnoSpace onder andere alle gipskartonwerken, bestaande uit scheidingswanden, voorzetwanden en de neerkom waarin de technieken geïntegreerd werden.

Voor de systeemwanden werd er gekozen om te werken met de TecnoSlim glaswand, dit omwille van zijn minimalistisch design en zijn strak lijnenspel. Dankzij de combinatie van akoestisch glas, de voile-gordijnen en de TecnoSlim systeemwand wordt niet alleen aan de gewenste discretie-mogelijkheden van de klant voldaan, maar blijft ook het transparant karakter van de ruimte voelbaar.

Om de overdracht van geluid te beperken werd de TecnoSlim systeemwand uitgerust met 16mm dik akoestisch glas, werden de HPL-deuren voorzien van een valdorpel en werd dit volledige wandsysteem geplaatst in een geïsoleerde gipskarton omkadering. Voor de binnenvloerafwerking viel de keuze op vinyl in de open ruimtes en tapijt in de kantoorruimtes. De vinylstroken met hout-look werden loodrecht op elkaar gelegd, zodat er een visgraatmotief ontstaat. Deze klassieke vorm straalt klasse, luxe en warmte uit.

De finishing touch werd voorzien door de schilderwerken die tot in de puntjes werden afgewerkt om zo tot een harmonieus geheel te komen, dat een minimalistische klasse en luxe uitstraalt.

Klant:Desdalex
Architect:Captif Office Architects
Locatie:Antwerpen