Cordeel Group nv
Terug

Cordeel Group nv

Het nieuwe hoofdkantoor van de algemene aannemer Cordeel situeert zich op de site van De Zaat in Temse. Het kantoor bevindt zich op 14 meter boven de grond en 20 meter boven het wateroppervlak, heeft een lengte van 100 meter en een breedte van 26 meter. Vooral de originele constructie springt in het oog: het gebouw is boven een droogdok gebouwd, waar zich vroeger een scheepswerf bevond. Twee pilaren aan de zijkanten ondersteunen de bouwlagen, waardoor het project in de lucht lijkt te zweven. Door zijn unieke ligging en het lichtspel ziet het gebouw er elk uur van de dag anders uit.

De kantoren, aangevuld met kleinere vergaderzalen en flexibele werkplekken delen allemaal één ding: een indrukwekkend uitzicht en systeemwanden. Over heel het kantoor werd een combinatie van volle (TecnoLine) en beglaasde (TecnoPure) systeemwanden toegepast. In het totaal werd er maar liefst 1.400 m² aan glazen systeemwanden en 650 m² aan de TecnoLine geïnstalleerd. De TecnoPure wanden werden aangevuld met een reeks TecnoGreen-panelen, dit zijn akoestische elementen met een Buzziskin-bekleding uit gerecycleerde petflessen.

Door de uitzonderlijke omvang van de toegepaste glasplaten, droeg TecnoSpace haar steentje bij in heel dit indrukwekkend gegeven.

Klant:Cordeel Group nv
Architect:Binst Architects
Locatie:Temse