Belfius
Terug

Belfius

TecnoSpace was één van de partijen die meewerkten aan het nieuwe kantoorgebouw van Optima op de hoek van de Keizer Karelstraat en de Gebroeders Van Eyckstraat.

Nadat Optima Bank failliet werd verklaard, werden de werken aan het kantoorgebouw even stilgelegd tot een mogelijke oplossing zich aanbood. TecnoSpace was dan ook vragende partij om mee in te stappen in het nieuwe Belfius verhaal. Dit resulteerde in zes strakke verdiepingen met kantoorruimtes en hun nodige accenten. De accenten werden voornamelijk gelegd in de koffiecorners, dit met het maatwerk, het bruisend rood tapijt waarin het logo werd verwerkt als focus.

Op het gelijkvloers wordt men ontvangen in een open inkomhal, waar de balie in het oog springt omwille van haar uitzonderlijke vormgeving en rode accenten.

Hiernaast bevindt zich de grote, open cafetaria, die met de nodige zorg visueel is ingedeeld. Dit door middel van variatie in de vloerbekleding (parket & gietvloer), afwerkingsmaterialen en het werken met hoogteverschillen in het plafond.

Klant:Belfius Bank - Belfius Lease
Architect:Jaspers-Eyers
Locatie:Gent