Terug

Brussels Airlines verwelkomt reizigers naar Afrika in volledig vernieuwde Sunrise Lounge

Brussel, 6 juli 2023 – Vanaf vrijdag 7 juli, kunnen passagiers van Brussels Airlines die naar Sub-Sahara-Afrika reizen, genieten van een volledig vernieuwde Sunrise Lounge in de T-zone van Brussels Airport. Met onder andere meer zitplaatsen, meer slaapcomfort en een groter aanbod aan kwalitatief eten en drinken speelt de nationale luchtvaartmaatschappij in op de feedback van haar passagiers.

De Sunrise Lounge in de T-zone van Brussels Airport is volledig heringericht tot een ruimere en comfortabelere lounge. Bij het binnenkomen leidt de nieuwe lay-out bezoekers meteen naar de heldere hoofdruimte met een indrukwekkend uitzicht op het tarmac. De gerenoveerde lounge is nu een aangename plek om te vertoeven voor een vlucht naar een van de vele bestemmingen die Brussels Airlines in Sub-Sahara-Afrika aanbiedt.

Een reeks nieuwe voorzieningen verbeteren het comfort van de nieuwe Sunrise Lounge aanzienlijk:

  • Een groot buffet met een kwalitatief culinair aanbod, waaronder een grotere keuze aan warme gerechten
  • De nieuwe Grohe Blue drinkfontein en een Coca-Cola frisdrankdispenser reduceren verder het gebruik van plastic flessen en blikjes. Loungegasten kunnen zelf hun perfecte Belgische biertje tappen aan de tapinstallatie van AB InBev, partner van Brussels Airlines.
  • Gasten die overstappen hebben de mogelijkheid om bij te slapen in een van de vijf ‘nap boxes’ voor hun aansluitende vlucht.
  • Met de designdouches en -toiletten van Grohe in de douchesuites biedt de Sunrise Lounge nu moderne faciliteiten waar gasten zich kunnen opfrissen.
  • Dankzij een nieuwe indeling van het vloeroppervlak is er 25% meer zitcapaciteit dan voorheen.

Bij Brussels Airlines doen alle medewerkers hun uiterste best om hun gasten thuis te laten voelen, zowel aan boord als op de grond. Als ambassadeur van België is de luchtvaartmaatschappij trots op de samenwerking met lokale merken. De natuurlijk eikenhouten meubelen van Ethnicraft en het servies en decoratieve elementen van Serax dragen bij tot een ontspannen en aangename sfeer in de Sunrise Lounge. Het behang is geïnspireerd op een van de vele indrukwekkende landschappen op het Afrikaanse continent en wijst erop dat deze lounge vooral wordt gebruikt door passagiers voor hun aansluitende vlucht naar een Afrikaanse bestemming.

“We zijn verheugd om onze reizigers naar Afrika een hoogwaardige en sfeervolle lounge aan te bieden die voldoet aan de behoeften van passagiers op langeafstandsvluchten, zoals rust en ontspanning, lekker eten en de mogelijkheid om ongestoord te kunnen werken. We concentreren ons op wat echt belangrijk is voor onze gasten en zijn trots op onze nieuwe Sunrise Lounge. Bovendien benadrukt deze complete make-over onze sterke en langdurige band met het Afrikaanse continent.” ​
​Dorothea von Boxberg, CEO, Brussels Airlines

Optimalisatie van de infrastructuur en diensten in de T-zone
​De voorbije maanden heeft Brussels Airport de infrastructuur in de T-zone verbeterd, onder andere met extra zitplaatsen en een speelwand voor kinderen in het teken van de Smurfen.

Door de herziening van het duty-free aanbod en een nieuw cafégedeelte komen er meer mogelijkheden om te winkelen en iets te eten of drinken. Dankzij de installatie van een apotheekautomaat zullen passagiers snel toegang hebben tot een aantal medische basisproducten.

De komende maanden en in 2024 staan er nog meer renovatieplannen voor de T-zone op de agenda.

“We streven er steeds naar om al onze passagiers een optimale luchthavenervaring te bieden met een ruim aanbod aan mogelijkheden om te ontspannen, te winkelen of iets te eten of drinken. Dankzij de vernieuwde Sunrise Lounge van Brussels Airlines en de verbeteringen die Brussels Airport in dat gedeelte van de luchthaven doorvoert, kunnen passagiers in onze T-zone hun tijd aan de gate op een nog aangenamere manier doorbrengen.” ​
​Arnaud Feist, CEO, Brussels Airport Company

 

Bron: Brussels Airlines, 6 juli 2023