Baloise | Mercator
Terug

Baloise | Mercator

Voor de verhuis van Mercator van de Desguinlei naar de CityLink in Berchem werden 2 gebouwen op de site ingericht. Tussen de twee volumes werd een nieuwe link gebouwd die een imposante en transparante 2-verdiepingshoge onthaalruimte verwezenlijkte, TecnoSpace nam de realisatie van de gyprocwerken het systeemplafond op zich.

Op de gelijkvloerse verdieping werd in het ene volume een bedrijfskeuken met cafetaria ondergebracht en in het andere volume een vergader- en opleidingscentrum. Een op maat gemaakte afwerking van de deuren werd in samenspraak met de architect ontworpen: de wanden met blokkaderdeuren werden afgewerkt met witte lacobel en de bijhorende uitsparingen voor screens. Eveneens werd in één van de vergaderzalen gewerkt met een accentwand in fineerbehang.

De kantoren zijn open landschapskantoren met enkele afgesloten vergaderruimtes, concentratiewerkplekken en manager burelen. Om de openheid van de plateaus te bewaren werden de wanden uitgevoerd in TecnoPure systeemwanden. Witte profielen met zwarte tussenprofielen verschaffen het geheel een rustige uitstraling. Kleuraccenten werden gelegd in de koffiecorners en de concentratiewerkplekken.

Het directieniveau werd in dezelfde sfeer verder gewerkt maar nog een kleine stapje verder: in de TecnoPure systeemwanden worden op maat gemaakte zwart gelakte blokkaderdeuren verwerkt. In samenspraak met de TecnoFuse (systeemwand met fineer in verwerkt) werd de uitstraling tot een hoger niveau van exclusiviteit getild.

Ook na de werken verzorgt TecnoSpace elke interne verbouwing zodat ook de nieuwere systeemwanden, zoals TecnoPureII, hun intrede kunnen doen.

Klant:Baloise Groep
Architect:Baloise Groep
Locatie:Antwerpen-Berchem