Terug

TecnoSpace voorziet De Persgroep van systeemwanden

TecnoSpace heeft het nieuwe pand van De Persgroep voorzien van zowel de glazen (TecnoPure) als de volle (TecnoLine) systeemwanden.

Het hoofdkwartier van De Persgroep Publishing, huidig DPG Media, vestigt zich definitief op het Kievitplein in Antwerpen als een iconische interactieve werktempel. Het ontwerp kwam tot stand na een intense ontwerpstrategie en dit binnen de gestelde voorwaarden van een open wedstrijd.

De ‘genius loci’ van de plek werd grondig bestudeerd en vertaald naar een internationaal architectuuricoon dat rekening houdt met de uitzonderlijke interacties die op het Kievitplein zullen plaatsvinden.
De tot op heden onderbenutte plek Kievit zal met het winnende ontwerp van Binst Architects een nieuwe dynamiek teweegbrengen zowel aan de zijde Kievit als aan de zijde van de Pelikaanstraat, kortom de volledige stationsomgeving. De sculpturale uitdrukking functioneert als een gewricht tussen de bestaande bebouwing en de reeds in ontwikkeling zijnde stedenbouwkundige settings aan de Van Immerseelstraat.

Het gebouw voorziet in een genereus publiek gelijkvloers met mezzanine met daarin een brasserie-restaurant, coffee corners en diverse multimedia opstellingen die 24/7 economie van DPG Media uitdragen. De gevels zijn alzijdig opgevat wat betekent dat elke gevel evenwaardig is ten overstaan van de andere. De materialisatie van het gebouw berust op duurzame en eigentijdse materialen die het internationale karakter van DPG Media uitdragen. In de glazen box op N+2 en N+3 komt een nieuwsstudio vanwaar een aantal keren per dag het VTM nieuws zal worden uitgezonden. Het dynamische karakter van het gebouw wordt versterkt door deze nieuwsstudio en de diverse redacties daaromheen.

Hogerop voorziet het ontwerp in vier royale en toegankelijke daktuinen die positief bijdragen aan het leef- en werkklimaat van de honderden medewerkers en bezoekers. De kroon van het gebouw wordt afgezoomd met een belvedère van waaruit de geïnteresseerde bezoeker een 360° panorama heeft over de Stad en haar directe majestueuze stationsomgeving.

 

 

Opdrachtgever(s) : DPG Media

Bouwplaats: Antwerpen

Projectarchitect: Stefan Schoonderbeek

Architectenteam: Sebastien Delagrange, Stephane Van Eester, Thomas Cornelis, Jasper De Roover, Andreas Porreye

Interieurteam: Nine-D nv met ondersteuning van Gitte Anthonissen (BINST ARCHITECTS)

Hoofdaannemer: Besix nv

 

 

Bron: https://www.binstarchitects.be/project/hq-dpg-media/