Terug

Tecnospace is dé referentie in hun vakgebied volgens Hillewaere

“Noem ons gerust het vijfsterrenhotel van de kantoorwereld”

 Businesscenter D’Offiz renoveerde een voormalig bankgebouw in Turnhout tot een stijlvolle en aantrekkelijke kantoorruimte. D’Offiz is een initiatief van de Hillewaere groep, specialist in vastgoed en verzekeringen. Tecnospace hielp het project te realiseren door het plaatsen van wanden, vloeren en plafonds.

Het is een indrukwekkend gebouw, aan de Parklaan in Turnhout, waar businesscenter D’Offiz en het hoofdkantoor van Hillewaere sinds december officieel zijn gevestigd. “Iedereen uit de streek kent dit pand. Het was de vroegere hoofdzetel van Delta Lloyd en met 3800 vierkante meter het grootste gebouw van Turnhout in privé-eigendom”, vertelt Frédéric Robberechts, die voor Hillewaere de renovatie van het project leidde. “Met behulp van Tecnospace hebben we eerst alles binnenin gesloopt, tot en met de marmeren inkomhal”, vertelt Frédéric Robberechts. “Dat was een titanenwerk maar het was nodig om onze ambitieuze plannen te realiseren.”

Strakke look met Tecno-10

Het resultaat mag gezien worden. Strakke lijnen en grote glaspartijen. Een sober en stijlvol kleurenpalet met zwart, wit en grijs als hoofdtonen, afgewerkt met fineer en eik. “De kantoorversie van de Engelse countrylook, zo beschrijf ik het wel eens,” vertelt Frédéric Robberechts. “Sobere klasse, met fleurige meubels die zorgen voor een speelse toets.” Architect Peter Klemann van Starvorm tekende de plannen voor het ontwerp. Het Nederlandse Beerens was hoofdaannemer en Tecnospace zorgde voor de wanden, de plafonds en de vloerbekleding.

De kantoren stralen een grote rust uit, terwijl er toch een grote bedrijvigheid heerst. Deze mix van dynamiek en kalmte vindt zijn oorsprong in de unieke opdeling. “Centraal installeerden we het gloednieuwe Tecno-10, een imitatiestalen profielenwand in glas en onderverdelingen in zwart gelakt. Dat geeft een heel strakke look’, vertelt projectleider Pieter De Pauw van Tecnospace. “Vijf vrijstaande kubussen in glas uit onze TecnoCabin-lijn zorgen voor een ruimtelijk gevoel zonder in te boeten op privacy.”

Geen blingbling

Systeemwanden garanderen een optimale akoestiek in het landschapskantoor. “De zaken gaan goed dus er is hier veel activiteit”, vertelt Frédéric Robberechts. “Dat willen we graag tonen door de ruimte open te houden maar onze verkopers willen zich ook met hun klanten in alle rust kunnen terugtrekken. Dat lukt perfect met de TecnoCabins.”

Met de fraaie inrichting komt Hillewaere tegemoet aan de smaak van zijn cliënteel. Frédéric Robberechts: “Wij zijn actief in het hogere segment en willen onze klanten ontvangen op hun maat. Alleen het beste is goed genoeg. Geen blingbling maar stijlvolle klasse. Niet oubollig maar ook niet hypertrendy. Wij bedienen net zo goed een ouder echtpaar op zoek naar een villa als een jonge kerel op sportschoenen die zijn auto wil verzekeren. Onze kantoren moeten het eclectische van onze klanten weerspiegelen. Een wereldse, geraffineerde uitstraling: daar gaan we voor.”

Flexibiliteit met TecnoSlim

Op de eerste verdieping verhuurt D’Offiz kantoorruimte aan gevestigde namen als PwC en Acerta. Op de tweede verdieping, waar de gemeenschappelijke bistro is gevestigd, vinden freelancers en start-ups onderdak in een flexibele coworkingspace. Frédéric Robberechts: “We kijken vooral naar bedrijven die een meerwaarde kunnen zijn voor Hillewaere maar ook voor elkaar. Ik vergelijk bussinesscenters wel eens met hotels: je hebt akelige motels en je hebt plekken waar je nooit meer weg wil. Noem ons gerust het vijfsterrenhotel op het vlak van kantoorverhuur.”

Dezelfde esthetische lijn trekt zich door in het gehele gebouw, met een inrichting die tot in de details is afgewerkt. “We kozen bij de inrichting van D’Offiz voor TecnoSlim,” vertelt Pieter De Pauw van Tecnospace. “De wanden zijn verplaatsbaar zonder dat er moet worden gebroken. Die flexibiliteit komt van pas wanneer bijvoorbeeld een bedrijf groeit en meer kantoorruimte verlangt. Qua vloerbekleding viel de keuze van Hillewaere op ‘Vision 130’ van Modulyss.”

Hoge verwachtingen ingelost

Frédéric Robberechts heeft een achtergrond in design en ontwikkelde tijdens zijn jaren als vastgoedmakelaar een goed zicht op het visuele. “Kantoorinrichting is mijn dada. Mijn familie zat in het vak en ik groeide er als het ware mee op. Natuurlijk ken ik de goede reputatie van Tecnospace. Zij zijn dé referentie in hun vakgebied. Tecnospace heeft onze plannen helemaal volgens wens gerealiseerd. Ze hebben er altijd voor gezorgd dat de zaken snel werden aangepakt en opgelost. Onze hoge verwachtingen zijn helemaal ingelost.”