Terug

Volledig nieuw kantoor voor Gumption Group in Kontich

Nu thuiswerken de norm is, maakte Gumption Group van die afwezigheid van de medewerkers gebruik om haar kantoorgebouw in Kontich volledig te renoveren. Met het oog op veilig teamwerk voert ze een aantal ingrijpende veranderingen door die bijdragen tot ‘het kantoor van de toekomst’. (Bart De bruyn – Kontich)

“Mensen snakken ernaar om terug naar kantoor te komen”, verklaart experience partner Liene De Bie. “Tegelijk hebben we node geleerd dat huiswerk zijn merites heeft, zeker voor bepaalde taken. Die les zullen we postcorona niet vergeten. We geloven in een mix van thuiswerk en kantoorwerk als toekomstmodel. Het kantoor wordt meer dan ooit de plaats waar je collega’s ontmoet en teamwerk verricht. Dat reflecteert zich in de opbouw.”

Het nieuwe kantoor is opgebouwd in clusters, met een bubbel voor elk bedrijf. Toch voelt de ruimte open aan om het sociale aspect op kantoor te behouden. Centraal in de lounge is er steeds een tribune en een lange tafel met vrije zitplaatsen. Het ontwerp werd getekend door interieurvormgeefster Lorena Kempeneer van Rosehip & Raspberry.

“Vaste werkplekken zijn verleden tijd nu medewerkers tele-en kantoorwerk combineren. Werken wordt gelinkt aan taken, niet aan plekken. Je zoekt je plekje in het gebouw volgens je behoefte van het moment. Er zijn open werkplekken, stiltecabines en vergaderzalen. Die laatste hebben ondoorzichtige wanden die de groepsdynamiek verbeteren bij vergaderingen.”

Duurzaam en innovatief

Bij een totaalrenovatie horen ook een heleboel duurzame en innovatieve snufjes.

  • Een lichtstraat brengt bezoekers naar de juiste plek dankzij een ingenieus kleurensysteem dat oplicht afhankelijk van waar ze moeten zijn.
  • Elke medewerker ontvangt een Maggy, een draagbaar apparaat dat waarschuwt wanneer collega’s te dichtbij komen.
  • Zonnepanelen op het dak van de bedrijfsparking leveren 100% lokaal geproduceerde groene energie.
  • Nieuwe bureaus maken het mogelijk om rechtopstaand te werken.

“Als ondernemers zit het in onze aard om vooruit te blikken en over de toekomst na te denken”, zegt managing partner Bart Embrechts. “We zijn hoopvol en positief dat het leven weldra zal herbeginnen. We hebben lessen geleerd en positieve zaken onthouden. Die hebben we nu omgezet in nieuwe initiatieven ten bate van het team. Als je topprofielen in IT wil aantrekken, moet je als werkgever een verschil maken. Dat doen wij onder andere op deze manier.”

 

 

Bron: Made in Antwerpen