Terug

Van alle markten thuis in interieurafwerking

De nieuwe hoofdzetel van FANUC Benelux straalt niet alleen aan de buitenkant professionaliteit en toekomstgerichtheid uit. Ook binnen klopt het esthetische plaatje volledig. Dat is grotendeels de verdienste van TecnoSpace, dat het interieur tot in de puntjes afwerkte. Deze multidisciplinaire aannemer uit Antwerpen zette er opnieuw een topprestatie neer, en dat ondanks de omvang, diversiteit en complexiteit van het project.

Sinds 1999 tovert TecnoSpace kantoorgebouwen om tot echte visitekaartjes. De interieurspecialist maakt het verschil door het totaalplaatje te bekijken en zichzelf als een multidisciplinaire aannemer te positioneren. “Al nemen we liever de term servicebedrijf in de mond”, vertelt CEO Alexandre Stoop. “Bij ons draait immers alles rond kwaliteit, organisatie en flexibiliteit. Bovendien gaan we graag een uitdaging aan, een eigenschap die bij FANUC toch wel van pas is gekomen. Zo hebben we 440 m² gipskartonplafonds geplaatst met een ietwat speciale touch. De architect wilde immers de look van een zwevend plafond creëren, waarin een lichtlijn verweven is die zich over de volledige lengte van het gebouw uitstrekt. Bovendien moesten alle technieken boven dat plafond verstopt worden, waardoor er weinig bevestigingsruimte overbleef. Om een stabiel en strak ogend plafond op te bouwen, zijn we creatief te werk moeten gaan. Samen met de technische dienst van Gyproc hebben we een concept ontwikkeld dat werkte, maar dat de capaciteiten van onze monteurs sterk op de proef stelde. Vandaar dat we ontzettend trots zijn op het resultaat.”

Er werden maar liefst 135 ronde plafondeilanden geïnstalleerd.

Ook eigen systeemwanden

TecnoSpace zorgde eveneens voor de plaatsing van gipskartonnen wanden (+/- 5600 m²) en 1070 m² systeemplafonds (Eurocoustic Tonga A en E tegel). “Als kers op de taart hebben we 135 ronde Ecophon Solo Circle-plafondeilanden in twee formaten geïnstalleerd”, vervolgt Alexandre Stoop. “Verder zorgden we voor de vloerbekleding in vinyl, tapijt en schoonlooptapijt. Daarnaast mochten we verschillende van onze TecnoSlim-systeemwanden leveren met mooie, zwartgelakte profielen, in combinatie met een prachtige Formica-print voor de deuren. Last but not least plaatsten we een vijftigtal houten schilderdeuren in blokkader.”

 

 

Bron: Bouwen aan Vlaanderen

Tekst door Els Jonckheere | Fotografie door TecnoSpace

 

Interieurconcept en totaalinrichting voor nieuw hoofdkantoor FANUC Benelux